A Harmadik Oldal

Törökbálinti helyi szervezet terveiről,munkájáról

Tópark

2008.02.18. 17:38 A Harmadik Oldal

Az alábbi levelet a Tópark készítőjének küldtem,sajnos a kapcsolat menüpontban nincs info@topark.valamio mailcím,csak sales-eladás
de talán igy is megteszi majd.
Tehát a levél:
Üdvözlöm!
Ígérem rövid leszek és csak néhány egészen rövidke kéárdést tennék fel,amelyekre az oldalukon nem találtam választ.
Bízom önökben és mihamarabbi válaszukban.
Mi lesz a pecatóval,a környezetszennyezéssel,a megnövekedő forgalommal és nemutolsósorban a háttérbeszoruló törökbálintiakkal?

-hogyan oldják meg az évek(évtízedek)óta ideszokott pecások további szabadidőtöltési lehetőségeit?
-hogyan oldják meg a kivágott fák kieső környezetrehabilitáló tevékenységét?
-hogyan oldják meg a megnövekedő forgalmat,amíg az autópálya-lehajtó el nem készül?
-hogyan oldják meg a tó körül kiránduló,kempingező,vasárnapi piknikező családok lehetőségeit,akik egy kicsit a betonon kívülre szeretnének menni,Törökbálint egyetlen vízpartján?

Kérem szíves válaszukat

1 komment

147

2008.01.26. 12:06 A Harmadik Oldal

Köszönjük a szavazataikat.
Köszönjük azoknak,akik a Harmadik Oldalt tisztelték meg bizalmukkal.
Ez a köszönet annak a 147 embernek szól,aki velünk együtt érzi a változtatás fontosságát.
A Harmadik

Szólj hozzá!

A körzet győztese

2008.01.25. 13:22 A Harmadik Oldal

...sétálgatok haza,egy zivataros nyári napon.Előttem egy ki...hatalmas lyuk tátong az út közepén,a nemrég felujitott(előző csőtörés miatt) aszfalton.
Mondom magamban,juhéjj,legalább nem fognak ezerrel száguldozni az önjelölt versenyzők az utcában.Mióta boldog keresztapa vagyok,azóta egyre jobban érdekel ennek a szűk bejáratú,lavórforma utcának a nyugalma.
Talán régebben már volt próbálkozás egy fekvőrendőr-vagy kettő felállítására.
Nem sikerült.

A közmondások, szólások nem egyértelműen megbántás, provokáció céljából születtek, hanem a megfigyelés tapasztalataiban gyökereznek.
Ha a politikailag korrekt szóhasználat - mely maga is egy globálisan megbukott világnézet ittragadt csökevénye - miatt nem beszélünk jelenségekről, nemcsak a problémákat söpörjük szőnyeg alá (és ezt majd jól megbánjuk, ha eszkalálódik), hanem a magyar nyelv, történelem és néprajz írásos emlékeit is fiók mélyére rejtjük.

Hiszen mi mással is helyettesíthetnénk az "Ellenségem ellensége a barátom!" vagy "Sok lúd disznót győz!" szólásokat? Kodály Zoltán nem ezért gyalogolta be a falvakat, hogy aztán a párt vagy "Bill Clinton" kiirtassa velünk a szólás szabadságát.
Kivéve persze Texasban, ahol nem kell a szomszédba menni egy kis rasszizmusért.

Van egy képviselőasszony,aki azzal hitegetőzik,hogy ő elérhető személyesen,telefonon és levélben is.Eddig még egyetlen próbálkozásom sem sikerült!

Tudni kell,hogy nem piszkálódni szeretnék,nem vagyok irigy sem,hiszen mindenki azt éri el az életben amiért harcolt,avagy amihez hozzásegítették.


Csapadékvíz-elvezetés,gyorshajtás,útburkolat-minőség.
Folyamatosan megoldandó problémák ezek,talán friss szomszédom,Gábor GYula hamar megunja és próbál tenni valamit ennek érdekében.A történet kitaláció.Amennyiben bármilyen hasonlóságot vél felfedezni önnönmaga és az íromány közt,abban az esetben tutibiztos hogy önről van szó.

holysmoke

(forrás: DrStein-Subba)

Szólj hozzá!

múlt és jelen

2008.01.18. 10:52 A Harmadik Oldal

Nevezhetjük viharnak,egy pohár vízben...
-de,többről van szó

 A mindíg megújulásra kész Fidesz helyi szervezetéről-az elmúlt évek tükrében.
E hangzatos és méginkább divatos szófordulattal kezdem,a mára már nagy múltú párt és tagjainak felemlítését.
 Ne menjünk el az effajta divatos megszólalások mellett.Annál az oknál fogva sem,mert ilyenforma csoportok közelében mindíg történik valami,ami a "furcsa" jelzőt kiérdemli.Ha pedig a helyi Fideszt tekintjük,na akkor ott mindíg történik ez,meg az.A szervezet dolgozik,készülvén az éppen aktuális befolyások megszerzésére-persze ez más pártoknál is igaz. De nálunk ez a jelenség a 2002.évi választásokat követően még jelentősebben megmutatkozott.Mert 2003-ban a szervezet környékén puccs hátán puccs volt-melynek következtében folyamatossá vált az érdekek egyeztetése-a pártbefolyásra gondolva.Nem is irígylem a helyi vezetést,mert ennyi (személyi) érdeknek eleget tenni nem lehet.

 Történt 2003 augusztusában,hogy több korábbi baloldali,pártállástól elrugaszkodott személy(és mások is) beléptek a törökbálinti Fidesz tagságába.Említvén Turai Istvánt,Vermessy Sándort,Bóza Feri-bácsit,Palkónét,Pekk-et,stb.(És hogy ne minősítsek senkit,ekkor fordult egyet (?) az a bizonyos köpönyeg.) Így is jól működött egy darabig.

 Megjegyzendő,ezen 2003-as attrakció alkalmával Hajdu Ferenc volt a párt helyi elnöke-továbbá nem elfeledve,a nevezett tagok felvételének alkalmával Csuka Attila,Csenger Zalán Zsolt,Győrfi László,nem tartózkodtak Bálinton,mert vitorlázni voltak,valamely szabadabb vízeken.
Magyarán az akkori Fidesz meghatározó személyei háta mögött olyan személyeket vettek fel a párt soraiba(azon túl,hogy nem illettek oda) akik át kívánták formálni a Fidesz helyi arculatát a saját szájízüknek megfelelően.
Természetesenhatalmas felháborodást keltett a jobboldali tagság,a támogatók között-melynek aztán a mára már ismert,és nem feledhető feloszlatás lett a vége,de ugorjunk kicsit előre.
Az említett,etikusnak nem nevezhető tagfelvételeket követően,azonban az akkori törökbálinti képviselőtestület politikai térképe átrajzolódott.Eredetileg volt 6 Fideszes,5 Mszp-s 1 Miépes képviselő és a többi független.Viszont az új Fidesz tagok okán,a baloldali és a Miép-es képviselőt nem számítva-a Fidesz frakcióban lett 12személy,plusz a polgármester.
A hatalmas számszaki fölény eredményeképpen,az erőviszonyok igencsak megváltoztak-ami konfliktusokat generált.Melyek addig sodródtak,hogy a jobboldali tagságból,Csuka Attilát és Pekk Józsefet kizárták-(ez utóbbit majd Csuka ismét kizárta).E két személy nem állhatta,hogy munkájukat azzal jutalmazták,hogy kizárják őket-így Csuka munkálkodott tovább a Fidesz helyi szervezetéért,melyhez segítséget nyújtott részére a tagság egy része és Csenger Zalán,mint a Megyei szervezet illetékese-és a sors.
Mert aztán kiderült,hogy Turai István,mint már a Fidesz(negy párt) oszlopós tagja- országgyűlési-képviselői babérokra áhítozik.Ezzel a döntésévelgyorsan a prominens Fidesz tagok ellenszenvével,érdekével került szembe.
Itt azt a magyar hasonlatot tudnám idézni,hogy:-"engedj rókát a tyúkolba,és biztos nem marad tyúkod" Végül ő is csak ember,annyit akar amennyit hagynak neki,de abból a lehető legtöbbet-semmi kivetnivaló nincs ebben.
A történetben igazából eddig semmi kivetnivaló nincs a személyek tekintetében-már azonkívül,hogy tegnap kommunista,ma jobboldali

Viszont az elkövetkezendő eseményekből azt látom,hogy adott embereknek gerincbántalmai lettek-pontosabban elgyengültek e-testrészüknél az emberi vonások.

Csuka,Csenger,a tagság,már kiutat nem látván,újítási céllal,2004.év elején feloszlatta a Fidesz helyi szervezetét.
(idézet: Csuka Attila nyilatkozatából 2004.májusban
"Sajnos azonban azt tapasztaltuk,hogy a munka tovább csökkent,a Fidesz-csoport működése Hajdu Ferenc és Turai István zártkörű klubjává szűkült")
Olyan kitétellel,hogy aki 15 napon belül visszalép,azaz kérelemmel él ez irányban,annak a jogfolytonossága megmarad-az országos válsztmány jóváhagyásával.
A tisztújítás,az újraszervezés megtörtént.Ekkor Csuka és Pekk lettek a zászlóvivők,akik újjáépítették a mostani,azaz a régi Fideszt és lett az,amit a 2006.évi választásokon láthattunk.Viszont a valamikori Fidesz tagok,akiknek nem tetszett a párt,Csuka vezette helyi szervezete(nem is léptek vissza a pártba)-életrehívták  SzentFlóriánEgyesületet,hogy abban öszpontosítsák erőiket az elmúlt évi választásokra-ami egyébként nem hozta meg számukra a kívánt eredményeket.És jött a fantasztikus ötlet valahogy Vissza a Fideszbe!

És hogy mit hoz a sors-a Fidesz csoportkezdeményezésére a testület feloszlatta önmagát,mint tudhatjuk.Ezután olyan valami következett,amit normál gusztussal bíró ember nehezen visel-pornónyelven azt mondanám"bizarr",mindenki mindenkivel-és ez nekik jó.

Úgy gondoltam hogy a Turai féle gondolkodást nem lehet felülmúlni-bevallom tévedtem.Nem is képzeli tisztelt polgár,hogy egyesek mit meg nem tesznek a hatalomban való maradásét.
Az általam szimpatikusnak tartott párt prominensei "bizarr" elhatározásra jutottak.Akiket megtagadtak,kitaszítottak,leköpködtek,azokkal most újra megszerették egymást.Tehát a Csuka,Csenger féle vélemény átváltott egyfajta jó-tündéri valósággá.Akik korábban ellenük és csak ellenük voltaka pártoszlatás és a 2006-os választások alkalmával-azokkal most vállvetve,egy "jobb" Törökbálintért (?).
Na itt kezdtem érezni a "kisrókát".
Ennél a résznél azon kell elgondolkodjnom,hogy melyik is szidta jobban a másikat?a Turai,_Hajdu a Fideszeseket,vagy a Csukáék a Turaiékat.Végül is mindegy,mára már "Szent"a béke-és nagyon szeretik egymást.
A mellékvágányra rakott Fideszeseket persze nem kérdezték meg,mint ahogy a kiebru(g)dalt SzentFlóriánosokat sem-viszont ez utóbbi csoport tagjainak írásban kallett nyilatkozniuk,hogy más csoport jelöltjeként a mostani válsztásokon nem indulnak.

Ez annyira demokratikus,hogy maga a csoda,egyfajta politelia-népuralom!
                                                         
                                                                                                          Fazekas

Szólj hozzá!

Láttál valami érdekeset?

2008.01.15. 08:43 A Harmadik Oldal

Sziasztok,Szép napot,Helló!
Ebben a bejegyzésben  olyan hozzászólásokat várok,ahol  elmondhatjátok  véleményeteket városunkról,elmondhatjátok,hogy a  szomszédban  lakó képviselő-jelölt  kutyája  megkergetett,vagy  a jelölt  nem adta  meg  az  elsőbbséget.
Várom  a hozzászólásokat.Tartalmi  moderálás  nem   lesz,de  a  nagyon  átlátszó ,hazug  beírásokat  törölni  fogom.
A  Harmadik

Szólj hozzá!

Címkék: politika választás szavazás szólásszabadság

Polgártársaim!

2008.01.08. 19:54 A Harmadik Oldal

Polgártársaim!

A „Harmadik Oldal” soraiban olyanok vannak, akik nem akarnak sem a mai magyar jobb, sem a baloldal öncélú hadakozásában résztvenni.
Tagjaink között vannak akik mindig is elutasították a pártokat, főleg a XX. századi magyar nagy pártot. De léteznek olyanok, akik megcsömörlöttek a párt, más pártok és azok tagjainak cselekedeteitől, avagy tenni akarásuk miatt kitaszítottá váltak – ugyanakkor tenni kívánnak a társadalomért, a nemzetért, Törökbálintért.
Eljött az idő, hogy a mai magyar hegemón pártoskodás fölé emelkedjünk. Kopogtat a lehetőség a változásra, – ami Törökbálinton most ismét eljött.
Idézek egy ősi magyar közmondást – „sok beszédnek, sok az alja”. A felesleges ígéretek csak a nemzet kábítására valók. A „Harmadik Oldal” sem olyan szegény, hogy ne tudna fűt, fát ígérni – de konkrétnak látszó problémákat nem sorol fel, mert azokat mindenki ismeri. A megoldások módját, szintén ismerjük, de a megvalósításukhoz cselekvőképes pozícióba kell kerülniük képviselőjelöltjeinknek.

Tudatában vagyunk annak, hogy jelöltjeink minden körzetben nem nyerhetnek – de Önök értékes, reánk adott voksaikkal (mint 2006-ban) támogathatják, mozgalmunkat. Ezzel a jelentős segítséggel – lehetőséget adnak, hogy a HOM jelöltjei közül minél többen, a képviselőtestületbe juthassanak, kompenzációs listánkról.
Ezért, mint az egyesület helyi szervezetének elnöke, kérek minden olyan törökbálintit, aki változást kíván, menjen el január 20-án szavazni, és támogassa voksával, a „Harmadik Oldalt” (HOM) független jelöltjeit!

Fazekas Tibor

Szólj hozzá!

A Harmadik Oldal jelöltjei

2008.01.08. 18:48 A Harmadik Oldal

Szólj hozzá!

Mi lesz?

2007.11.24. 09:44 A Harmadik Oldal

Szólj hozzá!

Belépési nyilatkozat

2007.11.05. 10:31 A Harmadik Oldal

Alulírott ……………….....………….……, (születési helye: …………………………….. 
anyja neve:………………………….…..,) kijelentem, hogy a Harmadik Oldal
Magyarországért Egyesület alapszabályát és céljait megismertem, azokkal egyetértek.
Kijelentem, hogy az Egyesület
- tagja, - pártolója kívánok lenni.
(A megfelelő rész aláhúzandó!)
Megye/Budapest:………………………………………………………………………………..
Munkahelyem megnevezése: ………………………………………………………………….
Beosztásom:……………………………………………………………………………………..
Társadalmi tevékenységem, illetve funkcióm: ………………………………………………
……………………………………………………………………………………………….…....
Tapasztalataim és felkészültségem alapján az alábbi területen működnék közre az 
Egyesület munkájá
ban: ………………………………………………………………………...
……………………………………………………………………………………………….…….
Levelezési címem: ………………………………………………………………………………
Telefon és fax számaim: ……………………………………………………………………….
E-mail címem: …………………………………………………………………………………...
………………………, 2002……..hó……nap
					.............................................
aláírás
Tagcsoport záradéka: 
Felvételét javaslom / nem javaslom (a kívánt rész aláhúzandó)
			............................................................
tagcsoport elnöke
* A megyei (fővárosi) tagcsoport vezető neve:………………………………………….... 
részére a belépési nyilatkozatot……………………………...…………………….címre kell
visszaküldeni, vagy leadni.

* a HOM elnökének neve és lakcíme:
dr. Gyenesei István, 7400. Kaposvár, Ezredév u. 6. 
Tel 82/411-361, Mob: 30/9471-607. Fax: 82/312-634.
E-mail: gyenesei@som-onkorm.hu Honlap: www.homegy.hu

Szólj hozzá!

Vágyaink a harmadik évezredben

2007.11.05. 10:26 A Harmadik Oldal

Vágyaink 
a harmadik évezredben 
1.  Szeretnénk szép, egészséges, tiszta környezetben élni.
2.  Szeretnénk emberi méltóságunkat megőrizve élni és halni.
3.  Szeretnénk, ha senki nem uralkodna rajtunk, hogy saját 
életünket élhessük egyénileg, boldogan, társadalmilag
hasznosan.
4.  Szeretnénk a munkánkból megélni, és erkölcsi elismerést 
is kapni aszerint, ahogyan részt veszünk a társadalmi
munkamegosztásban.
5.  Szeretnénk, ha közeli és távoli környezetünk egyaránt
megkímélne minden testi-lelki bántástól, és megértéssel
kezelni bennünket.
6.  Szeretnénk biztosan tudni, hogyha segítségre szorulunk,
azt kérés nélkül is megkapjuk.
7.  Szeretnénk, ha mindenki mással egyenlő lehetőségeket
kapva érvényesíthetnénk képességeinket, tudásunkat,
tehetségünket.
8.  Szeretnénk részt venni a közéletben annak érdekében, hogy
saját sorsunkat önmagunk irányíthassuk.
9.  Szeretnénk közös értékeinket megőrizni, fenntartani, gyarapítani.
10. Szeretnénk szolgálni a haladást értelmesen, jó gondolatokkal 
és cselekedetekkel.
VÁLASZ 
A harmadik évezred tízparancsolata
1.  Tiszteld a Föld minden élőlényét, természeti törvényeit, és 
kozmikus környezetét.
2.  Őrizd emberi méltóságodat, és soha ne sértsd másokét!
3.  Ne akarj uralkodni, és hatalmat szerezni senki és semmi 
fölött - önmagadon kívül!
4.  Érdekeidet azonosítsd mások és a társadalom érdekeivel;
ne akarj senkit kihasználni, megkárosítani!
5.  Kímélj meg minden embert és állatot a testi-, lelki bántástól!
6.  Segítsd a rászorulókat! 
7.  Adj mindenkinek egyenlő esélyt és érvényesülési lehetőséget!
8.  Vegyél részt a közéletben a társadalmi harmónia fenntartása
érdekében!
9.  Gazdálkodj okosan a társadalom minden tagjával, szellemi és
anyagi értékeivel!
10.  Szolgáld a haladást a problémák értelmesen jó megoldásával!
 
A Harmadik Oldal Magyarországért Egyesülettel együttműködve 
készítette Bozsik Valéria, a HOM ideológiai tanácsadója

 

Szólj hozzá!

Szervezeti felépítés

2007.11.05. 10:25 A Harmadik Oldal

  
"Összefogás az Emberekért, az Élhetőbb Életért"
Harmadik Oldal Magyarországért Egyesület 

 

Elnökség

 

Tiszteletbeli elnök

Dr. Kupa Mihály

 

Elnök

Dr. Gyenesei István

7400. Kaposvár, Szent Imre u. 14.

Tel: 82/508-101, Fax: 82/312-634, 30/9471-607

gyenesei@som-onkorm.hu

 

Első társelnök

Dr. Kovács Tibor

Budapesti régiófelelős, budapesti szervezet elnöke

1074. Budapest, Rottenbiller u. 24.

Tel: 351-7293, 20/9229-279

 

Társelnökök

Bokor Béla

Baranya megyei szervezet elnöke,

Dél-dunántúli régiófelelős

7621. Pécs, Széchenyi tér 9.

Tel: 72/500-403, Fax: 72/500-405. 30/9465-197

 

Demeter László

Békés megyei szervezet elnöke,

Dél-délkelet Magyarországi régiófelelős

5540. Szarvas, Bolza sétány 1.

Tel: 66/313-044, 20/9814-820

 

Somogyi György

Fejér megyei szervezet elnöke,

Észak-északnyugat Magyarországi régiófelelős

2400. Dunaújváros, Október 23. Tér 8. VII/1.

Tel: 25/ 408-155, Fax: 25/412-658 30/9892-340

 

Dr. Helmeczy László

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezet elnöke,

Észak-északkelet Magyarországi régiófelelős

4400. Nyíregyháza, Hősök tere 5.

Tel: 42/599-501, 30/9989-851

 

Garádi István

Pest megye, Közép-Magyarországi régiófelelős

2230. Gyömrő, Klapka u. 49.

Tel: 1-4556-728

 

 

 

Elnökségi tagok

 

Kerényi János

Baranya megye elnökségi tag

7624. Pécs, Alkotmány u. 44.

Hiv: 72/212-074 Fax: 72/313-518 20/9424-025

 

Horváth Máté

Bács-Kiskun megye elnökségi tag, a megyei szervezet elnöke

6500. Baja, Család u. 16/d.

Fax: 79/420-594, 30/9357-112

homate@freemail.hu

 

Laczkó Károly

Borsód-Abaúj- Zemplém megye elnökségi tag

3541. Miskolc, Városház tér 1.

Tel.: 46/344-834; Fax: 46/340-326

 

Lehmann István

Csongrád megye elnökségi tag, a megyei szervezet elnöke

6800. Hódmezővásárhely, Tóalj u. 1.

Tel: 62/245-502; 20/340-5007

 

Keglovich István

Győr-Moson-Sopron megye elnökségi tag, a megyei szervezet elnöke

9400. Sopron, Fő tér 1.

Tel: 99/515-112, Fax: 99/330-452, 30/597-3224

 

Szigeti István

Hajdú-Bihar megye elnökségi tag, a megyei szervezet elnöke

4032. Debrecen, Pillinszky J. u. 31.

Tel: 52/350-975; 30/318-9046

 

Dr. Jakab István

Heves megye elnökségi tag, a megyei szervezet elnöke

3300. Eger, Kossuth L.u. 9.

Tel: 36/410-011, Fax: 36/411-106. 30/9450-257.

 

Dr. Szabó Zoltán

Jász-Nagykun-Szolnok megye elnökségi tag, a megyei szervezet elnöke

5420. Túrkeve, Petőfi tér 1.

Tel.: 56/361-253; Fax: 361-030

 

Szegner László

Nógrád megye elnökségi tag, a megyei szervezet elnöke

2610. Nőtincs, Szabadság u. 50.

Tel: 35/360-001, Fax: 35/360-002, 20/9581-924


 Fazekas Tibor
Törökbálinti városi szervezet elnöke
2045 Törökbálint MunkácsiM.u.1.
irottszo@yahoo.com


Dr. Spiegl József

Somogy megye elnökségi tag, a megyei szervezet elnöke

7400. Kaposvár, Szent I. u. 14.

Tel: 82/508-105, 30/916-9058

 

Balogh Károly

Szabolcs-Szatmár megye elnökségi tag

4481. Nyíregyháza Sóstó-hegy, Szabó L.u. 34.

Fax: 42/460-783, 30/2060-938

kbalogh@elender.hu

 

 Stocker Antal

Tolna megye elnökségi tag, a megyei szervezet elnöke

7173. Zomba, Kossuth u. 38.

Tel: 74/315-313, Fax: 74/433-071, 30/650-5994

 

Dr. Mihovics István

Veszprém megyei elnökségi tag, a megyei szervezet elnöke

8253. Révfülöp, Badocsi u. 47.

Tel: 87/464-131, Fax: 87/563-338, 30/9211-318

 

Eich László

Budapest elnökségi tag

1148. Budapest, Kerepesi út 78/G. III/6.

Tel: 223-5677, Fax: 314-4526, 20/9718-392

 

Dr. Deák István

Somogy megye, elnökségi tag, titkár

7400. Kaposvár, Csokonai u. 3.

Tel: 82/508-111, 30/9010-594

 

Varga Gábor

Szervezési feladatokért felelős tag

1135. Budapest Reitter F.u.58.

Tel.:70/221-7385

 

 

Pénzügyi Ellenőrző Bizottság (PEB)

 

Elnök

 

Faludy László

6060. Tiszakécske, Szent Imre tér 13.

Tel: 76/440-187, 20/9786-433

faludi@stilusnyomda.hu

 

Tagok

Máyer József

3916. Bodrogkeresztúr, Kossuth u. 85.

Tel & fax: 47/396-002, 30/2814-873

 

Tóth Sándor

7200. Dombóvár, Szabadság u. 8.

Tel: 74/ 464-028

 

Pénztárnok

Szoboszlainé Huszár Anna

2424. Előszállás, Liszt F. u. 1.

Tel.: 25/484-000; Fax: 25/484-802

 forrás:www.homegy.hu

Szólj hozzá!

Hamarosan elkezdődik valami jobb

2007.10.27. 18:36 A Harmadik Oldal

Mi nem akarunk új Magyarországot,mi csak jobbá szeretnénk tenni.

1 komment