A Harmadik Oldal

Törökbálinti helyi szervezet terveiről,munkájáról

A körzet győztese

2008.01.25. 13:22 A Harmadik Oldal

...sétálgatok haza,egy zivataros nyári napon.Előttem egy ki...hatalmas lyuk tátong az út közepén,a nemrég felujitott(előző csőtörés miatt) aszfalton.
Mondom magamban,juhéjj,legalább nem fognak ezerrel száguldozni az önjelölt versenyzők az utcában.Mióta boldog keresztapa vagyok,azóta egyre jobban érdekel ennek a szűk bejáratú,lavórforma utcának a nyugalma.
Talán régebben már volt próbálkozás egy fekvőrendőr-vagy kettő felállítására.
Nem sikerült.

A közmondások, szólások nem egyértelműen megbántás, provokáció céljából születtek, hanem a megfigyelés tapasztalataiban gyökereznek.
Ha a politikailag korrekt szóhasználat - mely maga is egy globálisan megbukott világnézet ittragadt csökevénye - miatt nem beszélünk jelenségekről, nemcsak a problémákat söpörjük szőnyeg alá (és ezt majd jól megbánjuk, ha eszkalálódik), hanem a magyar nyelv, történelem és néprajz írásos emlékeit is fiók mélyére rejtjük.

Hiszen mi mással is helyettesíthetnénk az "Ellenségem ellensége a barátom!" vagy "Sok lúd disznót győz!" szólásokat? Kodály Zoltán nem ezért gyalogolta be a falvakat, hogy aztán a párt vagy "Bill Clinton" kiirtassa velünk a szólás szabadságát.
Kivéve persze Texasban, ahol nem kell a szomszédba menni egy kis rasszizmusért.

Van egy képviselőasszony,aki azzal hitegetőzik,hogy ő elérhető személyesen,telefonon és levélben is.Eddig még egyetlen próbálkozásom sem sikerült!

Tudni kell,hogy nem piszkálódni szeretnék,nem vagyok irigy sem,hiszen mindenki azt éri el az életben amiért harcolt,avagy amihez hozzásegítették.


Csapadékvíz-elvezetés,gyorshajtás,útburkolat-minőség.
Folyamatosan megoldandó problémák ezek,talán friss szomszédom,Gábor GYula hamar megunja és próbál tenni valamit ennek érdekében.



A történet kitaláció.Amennyiben bármilyen hasonlóságot vél felfedezni önnönmaga és az íromány közt,abban az esetben tutibiztos hogy önről van szó.

holysmoke

(forrás: DrStein-Subba)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hom-torokbalint.blog.hu/api/trackback/id/tr84311194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása